Skip to content

Enguany celebrem la segona edició de la Setmana de l’Urbanisme, consolidant així un esdeveniment que gira entorn del Dia Mundial de l’Urbanisme, que cada 8 de novembre se celebra en més de 30 països de tot el món des de 1949. Esta celebració té com a objectiu involucrar a tota la ciutadania i acostar l’urbanisme a les persones, posant en valor la importància i l’impacte que té en la nostra qualitat de vida i en el nostre dia a dia.

És per açò mateix que el lema d’enguany és “València, espai vital”. El concepte espai vital remet a eixa zona de seguretat que té un ser humà, eixe nucli íntim i personal que li és propi i en el que compartix les seues inquietuds i anhels amb altres persones. Persones que, per tant, també formen part d’este espai vital gràcies a eixe vincle de proximitat. L’urbanisme ha d’aconseguir que la ciutat en el seu conjunt oferisca eixa sensació d’espai propi i segur on relacionar-se amb les altres persones. A més, València és un espai vital per estar plena de vida i per ser de summa importància.

 Per a esta Setmana de l’Urbanisme hem organitzat activitats de tot tipus encaminades a subratllar la importància dels usos de l’espai públic. El treball de recuperació per a la ciutadania que realitzem d’estos espais és constant, i volem posar l’accent en el que hem denominat la ciutat de places. Enguany posarem en valor quatre exemples d’espais destinats al vehicle privat que s’han convertit en verdaders espais vitals per als barris. Les places Rojas Clemente, Arquebisbe Olaechea i Lorenzo de la Flor seran objecte de celebració a l’estar ja completament reurbanitzades, mentres que la plaça de l’Ajuntament acollirà l’esdeveniment central de la setmana com a aposta de futur, amb el concurs d’idees per a la seua remodelació com a horitzó pròxim.

A més, parlarem de l’espai públic i el turisme, ens empaparem d’experiències d’altres ciutats com Barcelona, recuperarem els sopars a la fresca, els jocs en el carrer…

Posarem a les persones com a protagonistes en els seus barris i en la ciutat en general perquè qualsevol racó de València puga ser un espai amable, inclusiu, segur, accessible. Un espai per a estar, jugar, relacionar-se, disfrutar… En definitiva, perquè siga un espai vital. El teu espai vital.

       

 

 

 

 

 

 

Sandra Gómez López
Vicealcaldessa de València i
Responsable de Desenvolupament i
Renovació Urbana