SemanaUrban

Avui se celebra el dia mundial de l’urbanisme, com cada 8 de novembre des de 1949. No obstant això és la primera vegada que se celebra en València. I és que l’urbanisme de la ciutat ha obert una nova etapa, una que involucra a tota la ciutadania i això és digne de celebrar. 

L’urbanisme és un element que influeix directament en la qualitat de vida de les persones i en 11el seu dia a dia. Inclou des de grans actuacions a altres que moltes vegades passen desapercebudes, però que permeten que la ciutat siga més amable per al conjunt de la població.

En València ara no solament es parla o teoritza, sino que es treballa ja amb conceptes com urbanisme inclusiu, ciutat compacta, perspectiva de gènere, mobilitat sostenible, etc. S’està apostant molt fort per tots ells per a aconseguir una ciutat oberta a tots i totes, sense deixar a ningú de costat. I això s’aconsegueix a través de la voluntat política i la participació ciutadana.

La participació en el plantejament de la ciutat, o en determinats projectes ha aconseguit un nivell com mai abans no s’havia vist en la ciutat. Avui la ciutadania és un actor més en el diseny i la planificació de l’entorn on viu, treballa, es relaciona…

S’ha recuperat molt d’espai públic o s’ha redisenyat per a adaptar-lo a les necessitats actuals, convertint carrers i places en vertdaders espais de relació veïnal. I a més s’ha fet en molts barris i pedanies que han segut fins ara els grans oblidats. De les grans construccions
megalòmanes en llocs molt concrets s’ha passat a inversions distribuïdes per tota la ciutat per a que tots puguem viure en una ciutat amb bona qualitat de vida, siga el barri que siga. Encara queda molt per fer i seguirem treballant per a complir tots els objectius marcats.

En aquesta primera edició de la Setmana de l’Urbanisme hem volgut posar en valor eixe treball i eixe canvi de paradigma programant una sèrie d’activitats en aquells espais en els que eixos canvis s’han materialitzat o s’està treballant ja sobre ells. I com molts són el fruït del treball conjunt amb associacions i multitud de persones de cadascun dels barris, volem convidar a tots a que ens acompanyeu en aquesta celebració del Dia Mundial de l’Urbanisme que, ara sí, és de tots i totes.

 

 

 

 

 

Regidor de desenvolupament urbà